Medicinsk Cannabis

Medicinsk cannabis er et område inden for naturligt smertelindrende medicin, hvor der er en voldsom vækst. Efterspørgslen efter medicinsk cannabis er stor, og det får virksomheder til at se potentialet i at begynde at dyrke den grønne velkendte hampeplante.

Medicinsk Cannabis

Klar til produktion

Virksomheder har ofte problemer med at finde de rigtige ressourcer, der kan forstå og implementere de mange retningslinjer, der følger med produktionen af medicin. Derfor er der i markedet en stor efterspørgsel efter rådgivere, der kan finde ud af at fortolke lovgivningen og formidle det til konkrete aktiviteter og løsninger.

Klar til produktion på 9 måneder
Igennem 2020, har Eltronic A/S supporteret en stor tysk kunde fra design af fabrikken til virksomhedstilladelser til eksport af medicinsk cannabis. Den tyske kunde har etableret en medicinsk cannabis fabrik på Fyn, hvor medarbejderantallet på ét år er gået fra 5 til 35 og op mod 70 sæsonarbejdere, når hampeplanterne skal høstes i de store drivhuse.

Eltronic A/S har været med til at sikre, at kunden på blot 9 måneder har fået; etableret et stabilt kvalitetssystem (QMS), valideret og kvalificeret kvaliteten og sidst men ikke mindst opnået virksomhedstilladelser af lægemiddelstyrelsen til fremstilling, frigivelse og eksport af medicinsk cannabis.

En sideløbende udvikling og udrulning
Første step i Eltronic A/S’s involvering var at få implementeret virksomhedens kvalitetssystem (QMS), men imens den aktivitet var i gang, var fabrikken ved at blive bygget. Her gav vi gav input til, hvordan designet kunne blive optimeret i forhold til fabrikkens facility flow – altså i hvilket rum, man laver hvilke aktiviteter. Dette er meget vigtigt, da fabrikken skal godkendes og kvalificeres på en lang række punkter. Et ændringsforslag fra Eltronic A/S’s var at ændre flowet for tøjskifte, som skal gøres i en bestemt rækkefølge for at opnå godkendelse.

Sideløbende med at kvalitetssystemet blev implementeret på tværs af virksomheden og dens aktivitet, sikrede Eltronic A/S klargøring, facilitet og kvalitet af udstyr samt en hel træningsplatform, der sørgede for kvalificering og træning af medarbejderne. En anden vigtig opgave var at supportere ansøgningsprocesser til de forskellige og løbende virksomhedstilladelser.

Det hjalp i høj grad projekterne, at Eltronic A/S har haft en medarbejder siddende hos kunden, hvor vi også understøttede kunden i at få ansat de rigtige konsulenter og kompetencer til at hjælpe.

Det har været en hård og lærerig proces, hvor vi har arbejdet sammen med dygtige konsulenter og kommet rigtig flot i mål.

Evete Mawlad, Senior GMP Compliance Lead, Eltronic A/S

GMP, GACP & GDP

Dynamiske & stærke kompetencer

Det kan være svært at navigere i myndighedernes retningslinjer, men Eltronic A/S har erfaring med at omsætte disse til konkrete handlinger og løsninger. Vi har kompetente medarbejdere, der arbejder pragmatisk, dynamisk og lytter til vores kunders behov, så der på bedste vis og hurtigst muligt kan komme en godkendelse i hus.

Vi har en baggrund med erfaring inden for alle processer ved produktion af medicinsk cannabis; dyrkning, fremstilling og eksport, og vi lever op til Good Agriculture Collection Practice (GACP) og Good Manufacturing Practice (GMP).

Vil I vide mere, eller har I spørgsmål til, hvordan Eltronic A/S kan hjælpe jeres produktion, så tøv ikke med at kontakte Evete Mawlad, Senior GMP Compliance Lead.

Kontakt os

Eltronic A/S kompetencer

Detaljer & kompetencer

  • Fortolkning og implementering af regler og bekendtgørelser omkring medicinsk cannabis
  • Support og erfaring med lægemiddelstyrelsens lovgivning, både forsøgs- og udviklingsordning
  • Hjælp til at opnå godkendelse af produktet og få en tilfredsstillende inspektion af myndigheder
  • Implementering af Good Distribution Practice
  • Gennemførsel og afslutning af audit-rapporter af leverandører eks. transportfirmaer
  • Kendskab til regnskab og destruktion af medicinsk cannabis: Verificere etableringen af processen og optimeringsforslag.
  • Supportere og rådgivning i forbindelse med udvidelse af fabrik
  • Erfaring med GMP, GACP og GDP

 

Kontakt os

Danfoss

Læs mere om, hvordan Danfoss henvendte sig til Eltronic A/S for at få udviklet deres nye samlingslinje.

Læs mere