Historien om Eltronic A/S

Lær vores historie at kende, og hvad der er sket siden, at virksomheden blev grundlagt for mere end 20 år siden.

Vores historie

Eltronic A/S blev grundlagt 1. marts 2000 af Lars Jensen. I de første leverede Eltronic A/S automationsløsninger til lokale produktionsvirksomheder med stor succes. I de efterfølgende år udvidede virksomheden sine kompetencer til både at dække automation, it, mekanisk design, montage og service af produktionslinjer – både lokalt og globalt. I 2007 løb virksomheden tør for plads på Septtrupvej i Hedensted. Sammen med medarbejderne besluttede Eltronic A/S at bygge et nyt hovedkvarter. I maj 2010 stod det nye hovedkvarter på Kilde Allé 4 færdigt og klar til indflytning.

I 2013 modtog Eltronic A/S Børsens Gazellepris for virksomhedens hurtige vækst. Eltronic A/S har siden 2015 været ISO 9001 og siden 2017 ISO 14001 certificeret. Certifikaterne demonstrer for det første, at vores kvalitetssystem opfylder internationale standarder og underbygger vores fortsatte fokus på levering af produkter og løsninger af den højeste kvalitet. For det andet, at vi arbejder aktivt med bæredygtighed, hvor vi fokuserer på cirkulær økonomi som en integreret del af vores procedurer og leverancer.

Eltronics store succes har igennem årene resulteret i flere organisatoriske forandringer inklusiv virksomhedsopkøb og spinoffs af business units. Eltronic FuelTech blev spinoff i 2018, Eltronic Wind Solution i 2019 og senest Data Intelligence i 2020. Derudover blev Eltronic A/S i 2020 separeret fra Eltronic Group  Vi dækker i dag hele Danmark med vores tre kontorer i hhv. Hedensted, Ballerup og Odense.

Eltronic A/S er i dag den førende automationsleverandør til nogle af Danmarks største industrivirksomheder, og vi er stolte af at være den partner, der forbereder deres globale konkurrenceevne.

Tidslinje

Få et bedre overblik over vores historie, hvor vi kommer fra, og hvad der er sket de sidste 20 år med tidslinjen nedenfor.

2000

Eltronic grundlagt


Lars Jensen, ejer af Eltronic A/S, grundlagde virksomheden i 2000. Det første hjem for virksomheden var på Spettrupvej i Hedensted, Danmark.

1/12

2010

Nyt hovedkvarter


I 2010 klippede vi båndet og flyttede ind i det nye hovedkvarter på Kilde Allé 4 i Hedensted, og virksomheden ekspanderede til at have 5 forretningsområder.

2/12

2013

Eltronic Group grundlagt


I 2013 blev Eltronic Group grundlagt og blev moderselskabet til Eltronic A/S samt alle fremtidige virksomhedsopkøb og spinoffs.

3/12

2013

Gazelleprisen


I 2013 blev Eltronic A/S igen udråbt som en Gazelle-virksomhed, som er den danske avis Børsens årlige nominering af virksomheder, der er karakteriseret ved en hurtig vækstrate.

4/12

2015

ISO 9001 certificeret


Som en del af Eltronic A/S’s mål om altid at levere projekter og services af den højeste kvalitet, blev vi i 2015 certificeret ifølge ISO 9001 standarden. Certifikatet demonstrerer, at vores implementerede kvalitetssystem opfylder internationale standarder og underbygger vores fortsatte fokus på levering af produkter og løsninger af den højeste kvalitet.

5/12

2015

Ny testhal


Vi byggede en ny testhal, der skulle huse den øgende efterspørgsel efter specialbygget udstyr.

6/12

2016

Nyt kontor i København


Eltronic A/S åbnede i 2016 en ny division kaldt Eltronic Pharma Engineering, der har til huse i Ballerup – lige uden for København. I dag er medarbejderne i Ballerup en del af Eltronic A/S, hvor vi stadig har et stort fokus på vores kunder i pharma og life science industrien.

7/12

2017

ISO 14001 certificeret


Som en del af vores fortsatte forpligtelse til at køre en bæredygtig forretning blev vi i 2017 ISO 14001 certificeret (Environmental Management). ISO 14001 certifikatet giver os et udgangspunkt for vores aktive arbejde med bæredygtighed, hvor vi fokuserer på cirkulær økonomi som en integreret del af vores procedurer og leverancer.

8/12

2017

Opkøb af virksomhed


I slutningen af 2017 styrkede vi vores position inden for MES og digitalisering af produktionsprocesser, da vi opkøbte den danske it- og automationsvirksomhed PDJ A/S.

9/12

2018

Eltronic A/S
spinoffs FuelTech


I november 2018 blev forretningsområdet FuelTech separeret fra Eltronic A/S og blev en selvstændig virksomhed – Eltronic FuelTech A/S. Virksomheden fortsætter sit fokus på at udvikle løsninger til den maritime industri, som gør det muligt at erstatte tung brændselsolie i skibsmotorer med mere miljøvenlige alternativer.

10/12

2019

Eltronic A/S spinoffs Wind Solutions


1. november 2019 blev forretningsområdet Wind Solutions separeret fra Eltronic A/S og blev en selvstændig virksomhed – Eltronic Wind Solutions A/S. Med en stærk position i vindmølleindustrien fortsætter virksomheden med at levere innovativt udstyr til vindmølleproducenter.

11/12

2020

Eltronic A/S separeres fra Eltronic Group


1. november 2020 blev Eltronic A/S og Eltronic Group separeret som et led i planen om at positionere Eltronic Group som moderselskabet og den strategiske partner for yderligere virksomhedsopkøb. Eltronic A/S fortsætter med at supportere industrien med fremtidssikrede produktionssystemer.

12/12

Vi er en del af Eltronic Group

I 2020 blev Eltronic A/S sin egen virksomhed, men vi er stadig en del af Eltronic Group. Dette sikrer et stærkt og solidt fundament for virksomheden, og giver os samtidig muligheden for at drage fordel af at være en del af en større gruppe virksomheder samlet under Eltronic Group.

Eltronic Group er etableret på entreprenørskab: Opbyg fra bunden af, tro på de gode ideer og støtte disse med udgangspunkt i dokumenteret erfaring,” – Lars Jensen, grundlægger af Eltronic Group.

Læs mere om Eltronic Group

Hvad vi gør & hvordan vi gør

Eltronic A/S er en ambitiøs og ansvarlig virksomhed, og vi stræber efter høj kvalitet i alle aspekter. Kvalitetsstyring, sikkerhed og miljøansvarlighed er derfor prioriteter hos os.

Læs mere