Danfoss

Da en ny type radiatortermostat skulle samles hos Danfoss’ fabrik i Bedford, UK, var der behov for en ny samlingslinje. Sporbarhed, kvalitetskontrol og produktionseffektivitet var nogle af hovedkravene til den nye linje. Baseret på Eltronic’s erfaring med produktions- og industri 4.0-teknologier, henvendte Danfoss til Eltronic A/S for udviklingen af et koncept.

Overblik

Projektet

Opgave

For at blive i stand til at samle den nye type termostat havde Danfoss behov for en ny samlingslinje. De primære krav til den nye linje var en høj produktionseffektivitet og en høj produktkvalitetskontrol. Det var også vigtigt at tage højde for arbejdsstationernes ergonomi.

Løsning

En modulopbygget, fleksibel og ikke mindst skalerbar samlingslinje, der kan håndtere ændringer i efterspørgsel og produktvarianter. Optimering af produktionsflowet blev også indtænkt i alle aspekter af systemet. Kvalitetskontrollen er øget med introduktionen af RFID-tags, vision og ’pick-to-light’ systemer, og afvigelsesstationer til dele, der ikke lever op til standarderne.

Resultat

  • Høj fleksibilitet der gør det muligt at ændre mellem produktvarianter
  • Øget skalerbarhed der kan imødekomme udsving i efterspørgslen
  • Øget produktkvalitetskontrol
  • Produktionsoverblik via dataanalyser
  • Ergonomiske arbejdsmiljø
  • Lean produktionsflow resulterede i hurtigere time to market

Forenet med Danfoss

Konceptudvikling med mange stakeholdere

Da projektet startede, var designet af produktet, der skulle samles, endnu ikke helt færdigt. Derudover involverede projektet mange forskellige stakeholdere fra både Danmark og England. Udviklingen af konceptet var derfor nødt til at tage højde for mange forskellige krav og forventninger. Hovedkravene var dog produktionseffektivitet samt en høj kvalitetskontrol. Dertil skulle designet også indtænke et ergonomisk arbejdsmiljø for medarbejderne på samlingslinjen.

Modulopbygget og fleksibel linje med udvidelsesmuligheder

Baseret på Bosch Rexroth profiler designede og producerede Eltronic A/S en genbrugelig plug-and-play platform, der kan blive anvendt til forskellige produktionsscenarier takket være dets modalitet og fleksibilitet. Optimering af produktionsprocesserne blev integreret i alle aspekter af systemet. Alle processer var undersøgt med et øje for at optimere produktionsflowet og nedbringe nedetid såvel som at få nedetiden nedbragt til et absolut minimum.

Takket være det modulopbyggede design kan systemet let skaleres til at passe til en svingende efterspørgsel, hvor fremtidige tilføjelser eller ændringer nemt og hurtigt kan blive lavet. Derudover er systemet fremtidssikret til en evt. integration, hvor manuel arbejdskraft erstattes af kollaborative robotter eller anden industri 4.0 teknologier.

Integreret kvalitetskontrol af produkter

For at imødekomme kravene til kvalitetskontrol blev RFID-tags introduceret til at spore og kontrollere flowet af produkter, og der blev integreret afvisningsstationer til dele, der ikke opfylder kravene. Derudover blev der installeret vision og pack-to-light systemer, der reducerer fejl og øger produktionseffektiviteten. For yderligere at sikre kvaliteten kan Danfoss nemt trække data fra systemet om eks. produktionsflowet og afviste produkter.

Endelig var arbejdsstationerne designet med et stort fokus på et ergonomisk korrekt arbejdsmiljø.

Om Danfoss

Danfoss udvikler teknologier, der gør det muligt for verden i morgen at gøre mere med mindre. Danfoss’ produkter bruges inden for områderne afkøling, aircondition, opvarmning, motorkontrol og mobilt maskineri. Danfoss er en verdensledende virksomhed, der beskæftiger 25.000 medarbejdere og servicerer kunder i mere end 100 lande.

Kundecitat

“Baseret på tidligere projektet udført i samarbejde med Eltronic A/S, valgte Danfoss Heating Eltronic som vores partner. Eltronic’s indledende opgave var at udvikle et koncept baseret på input fra stakeholdere i Danfoss, hvor der var krav til udbytte, sporbarhed, kvalitet, arbejdsmiljø osv.. Efter at have præsenteret konceptet var Eltronic A/S også valgt som leverandøren af selve linjen med integration til udstyr fra andre leverandører.

Det færdige resultat er en linje, der er fleksibel i antallet af arbejdsstationer og mulighed for udvidelse. Samtidig er kvalitetssikring integreret i alle arbejdsstationer, som bidrager til et færdigt produkt af højeste kvalitet.”

Jørgen Børsting Pedersen – R&D Procurement Specialist hos Danfoss

 

Vil du vide mere?

Tøv ikke med at kontakte os for mere information om casen, eller hvordan vi kan hjælpe jer.

Kontakt os

Hennig-Olsen Is

Læs casen om vores automationsløsning til Hennig-Olsen Is.

Læs mere