ESG-rapport 2020-2021

Eltronic Group er klar med sin første ESG-rapport. I de kommende år vil virksomheden måle og dokumentere sine egne påvirkninger, når det kommer til både klima og sociale aspekter. Det giver mulighed for at sætte mere målrettet ind og gøre en forskel.

ESG-rapport 2020-2021

Eltronic Group udgiver ESG-rapport: Sådan skal virksomheden nå sine mål for bæredygtighed

Den midtjyske teknologi- og produktionskoncern Eltronic Group er klar med sin første ESG-rapport. I de kommende år vil virksomheden måle og dokumentere sine egne påvirkninger, når det kommer til både klima og sociale aspekter. Det giver mulighed for at sætte mere målrettet ind og gøre en forskel.

Eltronic Groups første ESG-rapport (environmental, social og governance) for regnskabsåret 2020/2021 inkluderer alle selskaber under Eltronic Group og ser nærmere på koncernens indsats for at sikre en bæredygtig udvikling. Hovedbudskabet i rapporten ligger i Eltronic Groups tilgang til det arbejde, der skal tage fart over de næste år.

– I dag fokuserer vi på tre kerneområder i vores forretning: automation og digitalisering, x-to-power og power-to-x. Det er teknologier, der har stort potentiale og er en del af løsningen på verdens klimaproblemer. Det er bare ikke nok. Vi er også nødt til at vende blikket indad og iværksætte flere initiativer for at dokumentere og reducere vores egne CO2-fodspor, siger Eltronic Group-grundlægger og administrerende direktør Lars Jensen.

Derfor vil koncernen arbejde proaktivt med GHG-Protokollen, som er en international standard for beregning af virksomheders CO2-udledning. Udledningen deles op i tre områder eller ”scopes” for at illustrere, hvor i virksomhedens værdikæde, den stammer fra. I rapporten for 2020/2021 er den basale data for scope 1 og 2 med, mens virksomheden har planlagt at indsamle data indenfor scope 3 i 2022.

– I 2021 har vi taget de første skridt og forankret bæredygtighed i koncernen. I 2022 vil vi forbedre vores rammeværk og dataindsamling, forklarer Lars Jensen.

Læs hele Eltronic Groups ESG-rapport her