Mød en kollega

For 24-årige Johan Albrechtsen var det med en stor portion stolthed og forventningsglæde, da han i september begyndte som Mechanical Engineer hos os. Læs med her og bliv klogere på, hvordan det er at arbejde som nyuddannet maskiningeniør hos Eltronic.

Nyuddannet maskiningeniør: Derfor er Eltronic en god arbejdsplads

Når man som nyuddannet ingeniør skal begynde på sit første arbejde, er det ofte med ydmyghed og nervøsitet. Dog var det for 24-årige Johan Albrechtsen også med en stor portion stolthed og forventningsglæde. Læs med her og bliv klogere på, hvordan det er at arbejde som nyuddannet maskiningeniør hos Eltronic.

Tidligere på året blev jeg færdiguddannet maskiningeniør fra Ingeniørhøjskolen i Aarhus. Lidt tid efter min sidste eksamen så jeg et stillingsopslag fra Eltronic, som søgte en Mechanical Engineer til deres Produktionsteknologi-afdeling. Jeg søgte stillingen, kom til samtale, og da min nuværende chef, Per Westphal, ringede og tilbød mig jobbet, blev jeg ikke alene overrasket, men også meget stolt og glad. Jeg kendte lidt til Eltronic i forvejen, og virksomheden har for mig altid fremstået meget professionel og ordentlig i sin tilgang til projekter og kunder.

Min antagelse blev hurtigt bekræftet. Alt, lige fra min ansættelsessamtale, til onboarding og min modtagelse i afdelingen, er foregået på et højt professionelt niveau. Der er faste rammer, systemer og procedurer for vores arbejdsgange og dem bliver man som ny medarbejder hurtigt introduceret til. Det giver en tryghed som nyuddannet ingeniør. Hvis jeg skal sætte ét ord på arbejdskulturen hos Eltronic, er det ordentlighed – både i vores arbejdsgange i projekterne, i relationen med hinanden som kollegaer og i forholdet til ledelsen.

En del af teamet

Jeg blev med det samme en del af et ingeniørteam på 11 mand. Min chef, Per Westphal, sørgede for en god introduktion til afdelingen og teamet. Herefter tog en erfaren kollega, Lars Brogaard, sig af at lære mig op i arbejdsprocesser, tegningsstruktur og gøre mig endnu dygtigere til CAD-Software. En af de ting, jeg lagde særligt mærke til under min oplæring, var den tid, der var afsat til hele forløbet. Selvom vi i Eltronic har travlt, var der tid og ro til oplæring. Intet blev hastet igennem. Her kommer ordentligheden igen ind i billedet – det gennemsyrer hele forretningen.

Med til at forme løsningen til kunden

Under min uddannelse som maskiningeniør lærte jeg bl.a. at konstruere og styre maskiner til fx robotbaserede produktionssystemer på en kreativ og systematisk måde. Mit store interesseområde ligger indenfor det mekaniske arbejde, og det får jeg rig mulighed for at arbejde med i Produktionsteknologi-afdelingen her ved Eltronic.

I mit daglige arbejde er jeg med til at planlægge, projektere, udvikle samt drifte større maskintekniske anlæg for store industrikunder i Danmark. Jeg synes, det er spændende at bruge min teoretiske viden fra uddannelsen til at løse praktiske problemer for vores kunder. Men det, der motiverer mig mest, er, at jeg er med til at køre hele processen igennem fra idé til færdig løsning. Som ingeniør bliver man trænet i at overskue og planlægge et længerevarende forløb, og det at se, at mine input bidrager til et bedre slutresultat, som i sidste ende hjælper kunden, er bare mega fedt.

Det lønner sig at tage initiativ

Jeg har været i Eltronic i ca. tre måneder nu, og som tiden er gået, har jeg fået mere ansvar og er kommet på større projekter. Samtidigt bliver jeg mødt af flere konkrete og kortere deadlines, hvor jeg kan mærke, at forventningerne til mig er vokset i takt med min anciennitet i virksomheden. Der har altid været en udbredt respekt for, at jeg var nyuddannet, men fordi jeg tidligt i min ansættelse viste initiativ og påtog mig ansvar, har jeg løbende fået flere muligheder og lov til at præge mit arbejde. Per viser mig stor tillid og giver mig mulighed for at få indflydelse – det betyder meget for mig og min arbejdsglæde.

Johan Albrechtensen, Mechanical Engineer, Eltronic A/S