Dansk Retursystem

Dansk Retursystem havde en vision om at centralisere og automatisere deres indsamling af pantflasker og -dåser. For at afhjælpe og automatisere indsamlingsprocessen henvendte de sig til Eltronic A/S for en løsning.

Forenet med Dansk Retursystem

Opgave

Dansk Retursystem havde en vision om at centralisere og automatisere deres indsamling af pantflasker og -dåser i stedet for at have et stort antal genbrugsautomater i dagligvareforretninger. Udover ønsket om at centralisere indsamlingsprocessen ønskede Dansk Retursystem også et system, der er i stand til at indsamle hele poser af flakser og dåser i stedet for kun én ad gangen.

 

Udfordringer

En af de store udfordringer i projektet relaterede sig til det faktum, at genbrugsstationen skulle være ubemandet. For at løse denne udfordring integrerede Eltronic A/S AVEVA Situational Awareness, som kan give medarbejderne hos Dansk Retursystem et godt overblik over de forskellige genbrugsstationer. Medarbejderne vil få en notifikation om fejl, hvor fejlene er, og hvorfor fejlen er sket.

Derudover gør kameraer og remote kontrol det muligt for Dansk Retursystem at give remote support til brugeren af stationen, hvis der opstår problemer. Der blev også etableret ekstra opbevaring inde i stationen, som kan tages i brug, hvis den regulære container er fyldt og afventer tømning.

Resultat

Eltronic A/S designede og implementerede en ubemandet og automatisk genbrugsstation. Genbrugsstationen kan håndtere op til 180 poser flasker og dåser i timen, hvilket er en stor forøgelse sammenlignet med genbrugsautomater i butikkerne. Den store forøgelse er opnået takket være brugen avanceret robotteknologi, en high-performance PLC og en generel optimering af flere processer.

På sigt vil den nye genbrugsstation resultere i signifikante omkostningsbesparelser for Dansk Retursystem.

 

Fordele

 • Stor forøgelse af antallet af flasker/dåser indleveret sammenlignet med detailbutikkerne
 • Afgørende omkostningsbesparelser
 • Hurtig og nem håndtering med avanceret robotteknologi
 • Remote kundesupport via integreret kameraer
 • Hurtigt overblik og fejlfinding med AVEVA Situational Awareness
 • Nem løsning at kopiere og implementere på flere sites

Om Dansk Retursystem

Dansk Retursystem er en dansk nonprofit virksomhed, der har monopol på indsamlingen af genbrugsflasker og -dåser i Danmark. Virksomhed blev etableret i 2000 i samarbejde med bryggerier, importører af drikkevarer og den danske dagligvaresektor.

Den tekniske løsning

 • S7-1500 PLC
 • SIMATIC HMI TP700 COMFORT
 • CPU 1515F-2PN
 • IM 155-6 PN ST with server module
 • Interface module IM 157-1 PN

 

Vil du vide mere?

Tøv ikke med at kontakte os for yderligere information om casen, eller hvordan vi kan hjælpe jer.

Kontakt os

Medicinsk Cannabis

Læs mere om, hvordan efterspørgslen efter medicinsk cannabis er stor, og det får virksomheder til at se potentialet i at begynde at dyrke den grønne velkendte hampeplante.

Læs mere