GLASSOLUTIONS

Hos GLASSOLUTIONS står en fuld-operationel lagerbygningskran for 75% af produktionen. Derfor var det ekstremt vigtigt, da man besluttede at udskifte kranens kontrolsystem, at det gik hurtigt og med en problemfri integration.

Overblik

Projektet

Opgave

Design og implementer et nyt kontrolsystem til kranen i lagerbygningen hos GLASSOLUTIONS der også dækker eksisterende og nye funktionaliteter. De primære krav til det nye system var, at implementeringen skulle foregå hurtigt og gøres onsite, samt at systemet skulle baseres på standardsoftware, så det er nemt at vedligeholde og udvide.

Løsning

Baseret på en grundig undersøgelse af det eksisterende system kombineret med erfaring fra tidligere projekter designede og implementerede Eltronic A/S et nyt kontrolsystem. Kontrolsystemet er baseret på en Siemens TIA portal, som GLASSOLUTIONS kan vedligeholde og udvide hurtigt og nemt. Med en implementeringstid på kun tre dage, blev kranens nedetid reduceret til et absolut minimum.

Resultat

  • Et system baseret på standardsoftware, som er fleksibelt og nemt at udvide
  • Automatisk ordresystem reducerer fejl og frigiver operatører til andre opgaver
  • Database muliggør generering af driftsrapporter til eksponering af mulige forbedringsområder
  • Gennemsigtigt system gør det muligt at se grunde til nedetid
  • Brugervenligt interface med mulighed for nemt at ændre sprog til et andet
  • Hele systemet blev implementeret onsite på kun tre dage takket være grundigt forarbejde af Eltronic A/S
  • En afledt fordel ved det nye kontrolsystem er en reducering af det totale energiforbrug hos GLASSOLUTIONS pga. opdateret hardwareløsninger.

 

Forenet med GLASSOLUTIONS

Opdatering af eksisterende system og tilføjelse af features

Det nye kontrolsystem til lagerbygningskranen skulle have alle de samme features som den eksisterende løsning, men det skulle være baseret på en standard platform for at sikre fremtidig support og udvidelsesmuligheder. Et automatisk ordresystem og en lagerbygningsdatabase var ekstra features, som blev tilføjet.

Et sidste men vigtigt krav var at reducere implementeringstiden af det nye system så meget som muligt for at indgå minimere produktionens nedetid.

Et nyt system baseret på en standard Siemens TIA portal

For at sikre at alle eksisterende features blev inkluderet i det nye kontrolsystem startede Eltronic A/S projektet med en grundig undersøgelse af det eksisterende system og udarbejdede en kravsspecifikation i samarbejde med GLASSOLUTIONS. En Siemens TIA portal blev valgt som erstatning for den eksisterende PLC Siemsen S5 løsning, og lagerbygningsdatabasen og ordresystemet blev designet til at komplementere den nye løsning.

Et transparent system

Med det nye kontrolsystem designet af Eltronic A/S har GLASSOLUTIONS fået en fleksibel løsning, der er nem at skalere. Standardsoftwaren gør det nemt for GLASSOLUTIONS at få support på systemet og tilføje ekstra features eller funktionaliteter, hvis behovet opstår.

Den integrerede database og automatiske ordresystem reducerer fejl til et minimum, og derudover frigives operatører til andre opgaver, da de ikke længere skal tage sig af opgaver i forbindelse med nye ordrer.

Det nye system gør det muligt for GLASSOLUTIONS at trække driftsrapporter og analysere data, som kan eksponere optimeringsmuligheder og grunde til kranens nedetid. På denne både bliver hele produktionen mere gennemsigtig og nemmere at styre.

Implementering på rekordtid

Da GLASSOLUTIONS først kontaktede Eltronic A/S ang. projektet, forventede de en implementeringstid på omkring to uger. Eltronic A/S startede med at vurdere implementeringstiden til at være en uge, men takket være grundigt forarbejde og evnen til at spotte potentielle fejl allerede i designfasen var Eltronic A/S i stand til at implementere og teste det nye kontrolsystem onsite på kun tre dage.

Om GLASSOLUTIONS

GLASSOLUTIONS er Danmarks første leverandør og producent af avancerede glasløsninger, som effektivt reducerer energiforbruget og forbedrer gennemstrømningen af lys. GLASSOLUTIONS er den største glasraffineringsvirksomhed i Danmark og har eksisteret siden 1935.

Kundecitat

At arbejde med Eltronic A/S har været en fornøjelse. Eltronic A/S har klaret at kombinere professionalisme med en høj kvalitet og service til konkurrencedygtige priser. Hele projektet blev implementeret inden for tre dage onsite uden nogle problemer. Jeg giver Eltronic A/S mine varmeste anbefalinger.”

Irvin D. Murphy, Technical Manager Scandinavia, Glassolutions A/S

 

Vil du vide mere?

Tøv ikke med at kontakte os for yderligere information om casen, eller hvordan vi kan hjælpe jer.

Kontakt os

Dansk Retursystem

Læs mere om, hvordan Eltronic A/S designede og implementerede en ubemandet og automatisk genbrugsstation.

Læs mere