CUBIC

Til en travl produktion af elkabinetter søgte den danske virksomhed CUBIC en ny løsning til skæring af gevindhuller, der kunne erstatte deres eksisterende maskine. Eltronic A/S designede en modulær og skalerbar løsning, der både øgede produktionskapaciteten og samtidig reducerede operations- og vedligeholdsomkostningerne.

Overblik

Projektet

Opgave

 • Ny løsning til skæring af gevindhuller
 • Kompakt og skalerbart design
 • Fleksibilitet i forhold til værktøj og skæredata
 • Reduceret energiforbrug
 • Øget produktionsstabilitet med mindre nedetid

Løsning

 • Fuldautomatisk system med minimum nedetid
 • Modulært design baseret på kendt teknologi og standardkomponenter
 • Fleksibel maskine gør det muligt at skifte mellem værktøj og teknologier
 • Nemt at modificere softwaren for at tilpasse produktionen

Resultat

 • Stor nedskæring af energiforbrug
 • Øget produktionskapacitet
 • Højere grad af produktionsfleksibilitet
 • Reduceret vedligehold og nedetid
 • Høj grad af processtabilitet

Om CUBIC

CUBIC er en dansk producent af elkabinet-løsninger og andre typer af kabinetter til elektrisk udstyr. CUBIC servicerer kunder over hele verden og inden for en bred vifte af industrier så som marine, vedvarende energi, infrastruktur og generel industri.

Forenet med CUBIC

Kundekrav

Da CUBIC henvendte sig til Eltronic A/S for en ny løsning til skæring af gevindhuller havde de en liste med ønsker til features og funktioner, som de ønskede var inkluderet i løsningen. For det første, den eksisterende maskine havde et højt energiforbrug og tog meget plads på gulvet. En mere ”grøn” og kompakt løsning var derfor en topprioritet. For det andet, ville de gerne have en mere stabil produktion med mindre nedetid og vedligehold. Derfor blev manuel styring begrænset til et absolut minimum. For at kunne imødekomme fremtidige markedskrav, efterspurgte CUBIC en maskine, der ville være nem at modificere. Fleksibilitet i forhold til skæredata og type og antal af værktøjer var derfor et vigtigt punkt på listen.

Fuldautomatisk løsning baseret på standardkomponenter

For at imødekomme de første punkter på CUBIC’s ønskeliste designede Eltronic A/S en fuldautomatisk løsning baseret på standardkomponenter. Designet er kompakt og nemt at integrere til CUBIC’s eksisterende produktionslinje pga. dets standardmoduler. For at kunne opfylde fremtidige krav kan den fuldautomatiske løsning blive ændret til en semiautomatisk, stand-alone version eller en udvidet – alt efter behov.

To meget pålidelige, kraftfulde og præcise servomotorer erstattede fire motorer på den eksisterende maskine. Dette resulterede i en markant reduktion i energiforbruget, og i kombination med det modulære og automatiske design gav det også mindre nedetid og produktionslinjen kørte meget mere stabilt end før. Derudover er servomotorerne bedre egnet til forskellige formål og kan nemt håndtere ændringer i gearboksen i forhold til antal og type af værktøj tilføjet eller fjernet.

Fleksibilitet på flere måder

Hovedfunktionen på CUBIC’s nye løsning til skæring af gevindhuller er en multi-aksel boks. I den nuværende version har boksen 3 gevindskæringsværktøjer, som nemt kan erstattes, hvis de skulle blive opbrugt eller ødelagt. Værktøjerne kan også erstattes med andre værktøjstyper eller størrelser, og positionen af værktøjet kan blive rekonfigureret til hurtigere omstilling. Hele boksen kan blive udskiftet eller ændret, hvis det ønskes at integrere adskillige maskinteknologier – eks. boring, skæring eller skrue – i samme proces kun ved brug af en maskine.

Skæreinformation kan nemt blive ændret via kontrolsystemet på gearboksen, således at parametrene såsom moment, fart, omdrejningstal osv. kan blive modificeret ved at tilpasse direkte i softwaresystemet. Dette gør det muligt at bruge udstyret til forskellige materialer uden at lave ændringer på selve udstyret.

Før- og efterprojektopgaver

Da CUBIC ikke havde nogen dokumentationsbeskrivelse af kontrolsystemet på det eksisterende system, startede Eltronic A/S projektet med at bruge et par dage onsite for at afinstallere det gamle system. På denne måde fik Eltronic førstehåndsviden om brugerfladen og produktionslinjens set-up, hvilket gjorde installationen af den nye løsning nemmere og problemfri.

Den nye løsning til skæring af gevindhuller hos CUBIC er installeret og autoriseret af Eltronic A/S, inklusiv træning af personalet. Via en VPN-forbindelse kan Eltronic A/S hurtigt assistere operatører og vedligeholdspersonale hos CUBIC med fejlfinding og softwareændringer eller opdateringer.

Mere information?

Tøv ikke med at kontakte os for yderligere information om casen, eller hvordan vi kan hjælpe jer.

 

Kontakt os

GLASSOLUTIONS

Læs mere om, hvordan Eltronic A/S designede og implementeret et nyt kontrolsystem, som reducerede kranens nedetid til et absolut minimum.

Læs mere